Activitate 2016

RAPORTUL ANUAL PRIVIND STAREA ECONOMICA, SOCIALA SI DE MEDIU AL COMUNEI SPRING PE ANUL 2016
Conform prevederilor legale, Primarul Comunei Spring, are obligatia, dar si datoria morala fata de cetatenii din cele patru localitati componente ale Comunei Spring, sa intocmeasca si sa aduca la cunostinta opiniei publice, un raport de activitate pentru anul care s-a incheiat.
La sfarsit de an 2016 si inceput de an 2017, ma adresez, cetatenilor acestei frumoase comune, pentru a va aduce la cunostinta raportul de activitate pentru anul incheiat.
Anul 2016 a fost unul marcat de alegerile locale din luna iunie, prilej cu care am avut sansa de a fi reales ca Primar al Comunei Spring pentru al patrulea mandat, de catre cetatenii comunei noastre. Votul majoritar al cetatenilor Comunei Spring a aratat inca o data increderea de care eu si echipa mea ne bucuram din partea celor care ne-au ales inca o data pentru a le reprezenta interesele. Asta ne bucura enorm dar ne si responsabilizeaza pe masura, fiind obligati sa facem tot ce ne sta in putinta sa imbunatatim viata locuitorilor din aceasta comuna minunata.
Asa cum am facut in ultimii ani si in 2016, alaturi de dumneavoastra, am incercat sa facem lucruri care sa imbunatateasca nivelul de trai din comuna noastra precum si dezvoltarea infrastructurii care sa aiba si rolul de a atrage investitori, deoarece acesta este obiectivul principal al Comunei Spring, stiut fiind, faptul ca rezolvarea problemei locurilor de munca este vitala pentru orice comunitate care doreste sa se dezvolte.
Raportul meu de activitate contine informatii care au rolul de a pune la dispozitia cetatenilor date concrete despre activitatea noastra, a Primariei si a Consiliului Local Spring, precum si o dare de seama privind starea economica si sociala a Comunei Spring.
Comuna Spring avand o suprafata de 9113 ha si o populatie de aproximativ 2300 locuitori, a avut urmatoarea structura a bugetului local:
- Contul de executie pentru bugetul local aferent anului 2016 este urmatorul: venituri incasate 3.820.922 lei, cheltuieli efectuate 3.823.985 lei, deficit 3063 lei.
- Contul de executie pentru bugetul de autofinantare pentru anul 2016 este urmatorul: venituri incasate 104.722 lei, cheltuieli 97.737 lei, excedent 6.985 lei.

La nivelul Primariei Comunei Spring, in anul 2016, au fost inregistrate un numar de 5177 de adrese si acte. Primarul a emis un numar de 425 dispozitii, iar Consiliul Local Spring a adoptat un numar de 91 de hotarari.
Compartimentul de asistenta sociala isi desfasoara activitatea conform: Legii 416/2001, Legii 276/2010, H.G. 50/2011, OUG 42/2013, Legii 277/2010, OUG 70/2011 si Legii 448/2006. La nivelul acestui compartiment, in anul 2016, am avut un numar de: 50 dosare in plata potrivit Legii 416/2001, 17 dosare pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, 31 dosare pentru acordarea alocatiei de stat pentru copii, 11 dosare pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei.
Totodata au fost intocmite un numar de 152 anchete sociale. S-au aprobat si pus in plata un numar de 177 dosare de ajutor pentru incalzirea locuintei. Au fost intocmite 31 dosare pentru alocatie de stat, 17 dosare indemnizatie de crestere copil, 11 dosare acordare alocarie complementara.
La nivelul compartimentului de Stare Civila, au fost inregistrate un numar de 480 acte stare civila. S-au eliberat 2 certificate de nastere, 27 certificate de deces si 12 certificate de casatorie.
In cadrul compartimentului de fond funciar, in anul 2016, s-a procedat la introducerea datelor in Registrul Agricol in format electronic astfel incat la sfarsitul anului un numar de 1901 gospodari din Comuna Spring au fost introduse in acest format. Dispunerea pe localitati a introducerii datelor Registrului Agricol in format electronic este urmatoarea: SPRING - 614 gospodarii din care 310 localnici si 304 strainasi, VINGARD - 535 gospodarii din care 264 localnici, 270 strainasi si 1 persoane juridice, DRASOV - 386 gospodarii din care 281 localnici, 105 strainasi, CUNTA - 366 gospodarii din care 210 localnici si 156 strainasi.
S-au eliberat adeverinte APIA, adeverinte de spatiu, adeverinte de venit agricol etc. S-a continuat intocmirea documentatiilor pentru eliberarea titlului de proprietate in numar de 110 dosare. S-au eliberat 71 titluri de proprietate.
In ceea ce priveste activitatea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta pe parcursul anului 2016, au fost intocmite planuri de analiza si acoperire a riscurilor, planul de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta, planul de evacuare in situatii de urgenta, planul pentru asigurarea resurselor financiare necesare gestionarii situatiilor de urgenta, resurselor umane si materiale. Au fost efectuate controalele periodice obligatorii la gospodariile populatiei, cu rol de constatare, prevenire si instruire.
In ceea ce priveste politica de investitii in Comuna Spring pe parcursul anului 2016 s-au continuat demersurile de atragere de fonduri cu scopul de a dezvolta cele patru localitati componente ale comunei.
In data de 14.03.2016 s-a semnat contractul nr. 1431, de lucrari dintre Comuna Spring si Atlas Sport SRL pentru lucrarea: "Proiectare si Constructie teren multifunctional, la cheie, 42x22m in localitatea Cunta, Comuna Spring, judetul Alba!" In urma realizarii acestui contract Comuna Spring are in prezent un modern teren sintetic de sport.
In data de 27.12.2016 s-a semnat Contractul de finantare nr.1275, dintre Comuna Spring si MDRAP pentru realizarea proiectului „ Reabilitare gradinita cu program normal Spring, Comuna Spring". Valoarea investitiei fiind de 249.231,00 lei.
In data de 27.12.2016 s-a semnat Contractul de finantare nr.1276, dintre Comuna Spring si MDRAP pentru realizarea proiectului „Reabilitare scoala primara si gradinita cu program normal Drasov, Comuna Spring. Valoarea investitiei fiind de 243.899,00 lei.
In data de 27.12.2016 s-a semnat Contractul de finantare nr.1277, dintre Comuna Spring si MDRAP pentru realizarea proiectului „Reabilitare scoala gimnaziala si gradinita cu program normal Vingard, Comuna Spring". Valoarea investitiei fiind de 492.676,00 lei.
Primaria Comunei Spring impreuna cu Consiliul Local Spring au continuat activitatea de pastrare si promovare a traditiilor si obiceiurilor populare din zona noastra. Ansamblul de dansuri si jocuri populare „Fantanita de Piatra" reprezinta un vector de imagine pentru Comuna Spring. Tinerii din ansamblu au participat si in anul 2016 la diverse festivaluri si evenimente din judetul Alba, din Romania si chiar din strainatate.
Biblioteca Comunala Spring si-a continuat si in anul 2016 activitatea de promovare a culturii prin evenimente specifice dar si prin accesul gratuit la interent prin programul Biblionet, program prin care cetatenii comunei pot beneficia de accest zilnic la interent in locatia amenajata la Caminul Cultural Spring.
La sfarsitul anului 2016, mai precis in 21 decembrie la Caminul Cultural din Spring a avut loc festivalul de colinde si traditii populare "Veniti, veniti Colindatori" editia a V-a, manifestare care s-a bucurat de un mare succes, avand in vedere faptul ca oamenii au umplut pana la refuz Caminul din Spring. Totodata, desi, lipsa mijloacelor financiare este o problema de actualitate, Primaria Comunei Spring impreuna cu Consiliul Local Spring au transformat imposibilul in posibil si astfel in ziua de Craciun la toate cele patru Biserici Ortodoxe din comuna, sute de copii au primit cadouri de la Mos Craciun.
Din punctul de vedere al protejerii naturii si intretinerii curateniei in localitatile comunei dar si in exteriorul acestora si in anul 2016 s-au desfasurat actiuni de strangere a gunoaielor, desfintarii asa ziselor „gropi de gunoi" creeate de cetateni si promovarea reciclarii selective a deseurilor. Totodata s-au intreprins actiuni de depistare a persoanelor care arunca gunoaie in locuri nepermise, s-au aplicat somatii si sanctiuni conform Hotararilor Consiliului Local Spring aflate in vigoare.
Consider ca, prin acest raport, am adus in fata dumneavoastra informatii si date care sa stabileasca un dialog transparent si corect intre mine ca primar si dumneavoastra cei care m-ati ales sa va reprezint si sa va apar interesele. Singura solutie pentru realizarea asteptarilor noastre, o reprezinta oportunitatea de a accesa fonduri europene, de aceea va asigur ca impreuna cu echipa din jurul meu vom face tot ceea ce ne sta in putere pentru a va rasplati increderea cu cinste, corectitudine, lucruri facute pentru oameni, legalitate respect si omenie.
Acestea sunt gandurile noastre de viitor, actiunile puse in practica si apoi va lasam pe dumneavoastra sa apreciati activitatea noastra.
Cu deosebit respect,
Primar Rusu Daniel Gheorghe.